Κροατία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινούν την ανέγερση Νοσοκομείου Εκστρατείας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Dubrava στο Ζάγκρεμπ

Κροατία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινούν την ανέγερση Νοσοκομείου Εκστρατείας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Dubrava στο Ζάγκρεμπ

Οι Κροατικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να στήνουν αντίσκηνα την Τρίτη για τη δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας χωρητικότητας 270 κλινών έξω από το νοσοκομείο Dubrava στο Ζάγκρεμπ, όπου θα φιλοξενηθούν μολυσμένοι ασθενείς. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο.

Ο στρατηγός Mladen Fuzul εξήγησε τη χρησιμότητα ενός στρατοπέδου εκστρατείας.

«Το στρατόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για την υποδοχή ασθενών και θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 ​​άτομα. Το στρατόπεδο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με αυτάρκεια αλλά, σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίσαμε ότι προς το παρόν θα χρησιμεύσει ως μονάδα διαμονής», δήλωσε ο Fuzul.

Ένα αυτάρκες στρατόπεδο εκστρατείας μπορεί να φιλοξενήσει 300 στρατιώτες κατά τη διάρκεια πολέμου, αλλά και εν μέσω ειρηνευτικών επιχειρήσεων ή ακραίων συνθηκών. Επιπροσθέτως, τέτοιες εγκαταστάσεις επιστρατεύονται για μη στρατιωτική χρήση κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών καταστροφών.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με αίτημα του υπουργείου Υγείας και με κυβερνητική απόφαση, ο Κροατικός στρατός θα παράσχει υποστήριξη στο υπουργείο Υγείας εξασφαλίζοντας πρόσθετες εγκαταστάσεις διαμονής για τους ασθενείς, στο πλαίσιο του Συστήματος Ασφαλείας.

«Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη εν μέσω της ανάγκης εφαρμογής μέτρων για την προστασία των πολιτών κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 και για την εξασφάλιση της κατάλληλης προστασίας της υγείας των ασθενών στο πλαίσιο του κέντρου εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Dubrava στο Ζάγκρεμπ».

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κροατία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, η Αστυνομία θα θα πραγματοποιεί συχνότερες περιπολίες, προωθώντας τη ανάγκη για αποφυγή μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων.

«Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους γύρω από την εφαρμογή των μέτρων. Η αστυνομία θα περιπολεί συχνότερα, ειδικά σε μέρη όπου συγκεντρώνεται μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, και δε θα επιτρέπει τέτοιες συναθροίσεις», δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του Εθνικού Αρχηγείου Πολιτικής Προστασίας Davor Božinović.

Πρόσθεσε ότι το Εθνικό Αρχηγείο είναι «πιθανό να υιοθετήσει συμπληρωματικά μέτρα» που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

“Αυτό ισχύει για παιδικές χαρές και άλλες συγκεντρώσεις. Πρέπει επίσης να αποκτήσουμε μια σαφέστερη εικόνα γύρω από την τέλεση κηδειών και γάμων. Θα πρέπει να βρούμε ένα μέτρο για να ρυθμίσουμε αυτές τις τελετές εν μέσω αυτής τη κατάστασης», δήλωσε ο υπουργός. /ibna