Βόρεια Μακεδονία: 70 τα συνολικά κρούσματα COVID-19

Βόρεια Μακεδονία: 70 τα συνολικά κρούσματα COVID-19

Τρεις νέες περιπτώσεις του COVID-19, επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Venko Filipce.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ένας ασθενής ήταν από τον Skoye που ταξίδευε στη Σερβία, μια γιαγιά ενός τετράχρονου κοριτσιού από το Stip, καθώς και ένας άνδρας ακόμα. Με 19 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί και τα τρία νέα, η Βόρεια Μακεδονία έχει μέχρι στιγμής 70 υποθέσεις.

Όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο COVID-19 είναι σε καλή κατάσταση, ανέφερε ο υπουργός, και η ανάρρωσή τους παρακολουθείται συνεχώς. Μόνο ένας ασθενής που τέθηκε σε αναπνευστική υποστήριξη πριν από μια βδομάδα έχει επιδείνωση της υγείας του, με τον Filipce να ελπίζει ότι θα καταφέρει να καταπολεμήσει την ασθένεια.  Δύο από τους ασθενείς βρίσκονται σε ανάκαμψη ή στα τελικά στάδια της νόσου. Όπως πρόσθεσε ο Filipce κρούσματα έχουν σημειωθεί στα Σκόπια, το Debar, το Gostivar, το Shtip και την Ohrid.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 888 εξετάσεις στη Βόρεια Μακεδονία. Έχουμε αρκετά τεστ για το μέλλον,  και θα αγοραστούν κι άλλα, κατέληξε ο Υπουργός Υγείας Venko Filipce./ibna