Σερβία: Δωρεά 5 εκ. από τη Νορβηγία για ιατρικούς σκοπούς

Σερβία: Δωρεά 5 εκ. από τη Νορβηγία για ιατρικούς σκοπούς

Η Νορβηγία δώρισε πέντε εκατομμύρια ευρώ στη Σερβία, τα οποία θα δαπανηθούν για ιατρικούς σκοπούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας Jørn Eugene Gjelstad.

«Είμαι ευγνώμων στο νορβηγικό κράτος και στους πολίτες για τη μεγάλη τους φιλική βοήθεια και υποστήριξη. Η Νορβηγία, η οποία απειλήθηκε από τον ιό, βρήκε επίσης τη βούληση και τη δύναμη να βοηθήσει τη Σερβία, η οποία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση λόγω της ισχύος του συστήματος υγείας μας, αλλά και άλλων παραγόντων» είπε ο Vucic.

Όπως είπε ο Σέρβος Πρόεδρος, εκτός από τη δωρεά πέντε εκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες και για άλλο πράγμα, ότι θα μας βοηθήσει να βρούμε περισσότερους αναπνευστήρες.

«Αυτή τη νύχτα ήταν η πιο δύσκολη για εμάς μέχρι στιγμής, έχουμε ήδη εννέα άτομα σε αναπνευστική υποστήριξη σήμερα, και αυτός ο αριθμός θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε περισσότερα» είπε ο Vucic.

Όπως είπε, όλοι όσοι επιβιώσουν, «και ελπίζουμε στο 99,9 τοις εκατό», ας είναι θυμωμένοι, είναι σημαντικό να σώσουμε ζωές./ibna