Κοσσυφοπέδιο: Το Σάββατο η πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Το Σάββατο η πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση Kurti

Με τη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για να συζητηθεί η πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση του Albin Kurti, να πραγματοποιείται με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Σάββατο, οι ζυμώσεις συνεχίζονται μεταξύ των κομμάτων για την υποστήριξη η μη της πρότασης.

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας (LDK) Isa Mustafa, ο οποίος και εκκίνησε την διαδικασία για την πρόταση μομφής, συναντήθηκε με ηγέτες πολλών πολιτικών κομμάτων την Πέμπτη για να λάβει υποστήριξη.

Το ζήτημα της απόσυρσης των δασμών που έχουν επιβληθεί στα σερβικά προϊόντα και η αποπομπή του Υπουργού Εσωτερικών Agim Veliu, είναι ο λόγος που οι σχέσεις μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων LVV-LDK έχουν φτάσει στα άκρα με κίνδυνο να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Τα πολιτικά κόμματα, Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, η Σοσιαλδημοκρατική Πρωτοβουλία και η Νέα Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και την κατάσταση και παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση.

Ο εκπρόσωπος του PDK Avni Bytyçi δήλωσε ότι η κυβέρνηση Kurti επέλεξε τη χειρότερη στιγμή για να ενεργοποιήσει αυτήν την πολιτική κρίση.

Εν τω μεταξύ, μετά από τη συνάντηση μεταξύ του Mustafa και του ηγέτη του AAK Ramush Haradinaj, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι υποστηρίζει την πρόταση του LDK να ανατρέψει την κυβέρνηση Kurti.

Ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Πρωτοβουλίας, Fatmir Limaj, δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι απαραίτητο για τη χώρα να πάει στις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, η Συμμαχία του Νέου Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει την κίνηση που ξεκίνησε η Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου για την ανατροπή της κυβέρνησης Kurti./ibna