Ελλάδα: Μέτρα ενίσχυσης 10 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ελλάδα: Μέτρα ενίσχυσης 10 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σε νέο διάγγελμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός την Πέμπτη, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού κατά 10 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την μείωση των επιπτώσεων της επιδημίας στην οικονομία και την κοινωνία. Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους που το δικαιούνται, ενώ θα δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα στους «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» δηλαδή στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας.  Μέτρα που ήρθαν να προστεθούν στις ανακοινώσεις που πραγματοποίησαν οι Υπουργοί, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης την Τετάρτη και ήταν ύψους 3,8 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει το δικό του μήνυμα στο Έλληνα Πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να μην δώσει το δώρο του Πάσχα, ενώ είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με ασπιρίνες ενώ χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα σωτηρίας με ορίζοντα τουλάχιστον ως το τέλος του έτους,  που θα καλύπτει οριζόντια όλη την οικονομία.

Νέα κρούσματα στους 6 οι νεκροί

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464. Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο./ibna