Σερβία: Κλείνουν τα σύνορα- Εξαιρούνται τα φορτηγά μεταφοράς  

Σερβία: Κλείνουν τα σύνορα- Εξαιρούνται τα φορτηγά μεταφοράς  

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Επί του παρόντος, η Σερβία έχει 103 άτομα με επιβεβαιωμένη μόλυνση του κορωνοϊού. Έχουμε υπερβεί τον αριθμό των 100. Από αυτούς, 55 είναι στο νοσοκομείο, έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση και βρίσκονται σε αναπνευστική υποστήριξη. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες και το βλέπουμε με τις αντιδράσεις των γιατρών ότι επιταχύνθηκε περαιτέρω η αύξηση του αριθμού των μολυσμένων ασθενών. Η μολυσματική κλινική στο Βελιγράδι είναι σχεδόν πλήρης για εμάς, μετακομίζουμε στο νοσοκομείο “Δρ Dragisa Misovic”» δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα κλείσει από αύριο όλα τα σύνορα σε οδικές, σιδηροδρομικές και ποτάμιες διαβάσεις.

«Σήμερα, δύο βγήκαν επειδή ήταν δύο φορές αρνητικοί για τον κορωνοϊό, αλλά εισάγονται πολλοί περισσότεροι κάθε μέρα. Αυτή η περίοδος θεραπείας δεν είναι σύντομη, τα νοσοκομεία είναι πλήρη, οι γιατροί είναι ηρωικοί. Ο στρατός και η αστυνομία κάνουν πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους γιατρούς να συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, παρόλο που είναι κουρασμένοι. Αύριο στις 6 μ.μ. αναμένουμε ότι ίσως ανακοινωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μέχρι τώρα» είπε ο Vucic.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των μολυσμένων σε 100 είναι σημαντικός επειδή μετά από αυτό, ο αριθμός των μολυσμένων γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ελεγχθεί.

«Θα εισαγάγουμε ακόμα πιο δύσκολα μέτρα, από αύριο στις 8 το πρωί θα κλείσουν όλες οι συνοριακές διαβάσεις για τα οδικά, σιδηροδρομικά και ποτάμια δίκτυα.

Με εξαίρεση τα φορτηγά μεταφοράς, κανείς δεν θα μπορεί πλέον να εισέλθει στο έδαφος της Σερβίας» είπε ο Vucic, προσθέτοντας ότι 81.180 πολίτες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γαλλία, ήρθαν στη Σερβία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Επιπλέον, η διακοπή της κυκλοφορίας σε υπεραστικά, λεωφορεία και λεωφορεία θα τεθεί σε ισχύ αύριο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, σε συνέντευξη τύπου./ibna