Ρουμανία: 17 νέα κρούσματα, κατασκευάζει κινητό νοσοκομείο το ΥΠ.ΑΜ

Ρουμανία: 17 νέα κρούσματα, κατασκευάζει κινητό νοσοκομείο το ΥΠ.ΑΜ

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 17, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 277, ενώ έχουν αποθεραπευθεί 25 άτομα.

Προβληματισμό όμως εκφράζουν οι επιστήμονες για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που κατά τη γνώμη τους είναι πολύ μεγαλύτερος εκείνου που δημοσιοποιείται, λόγω του πολύ χαμηλού αριθμού τεστ που γίνονται στον πληθυσμό. Εισηγούνται δε να γίνουν όσο περισσότερα τεστ γίνεται, κατά τα πρότυπα της Δημοκρατίας της Κορέας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας άρχισε να κατασκευάζει κινητό νοσοκομείο τύπου ROL-2 στην αυλή του Εθνικού Ινστιτούτου Γεροντολογίας “Ana Aslan” για τη νοσηλεία ελαφράς και μεσαίας βαρύτητας κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αυτού του τύπου η δομή νοσηλείας έχει λειτουργήσει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της επιδημίας του “Ebola” και κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ. Το κινητό αυτό νοσοκομείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Στις παρενέργειες της επιδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται ότι πέφτει και το PSD καθώς αναβλήθηκε το Συνέδριο του κόμματος που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2020./ibna