Σερβία: Κλείνει το αεροδρόμιο “Tesla” στο Βελιγράδι

Σερβία: Κλείνει το αεροδρόμιο “Tesla” στο Βελιγράδι

Νέα μέτρα υιοθέτησε την Πέμπτη η Κυβέρνηση της Σερβίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα αναστέλλεται η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βελιγραδίου “Nikola Tesla” μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ όλα τα αεροπλάνα που εκτελούν πτήσεις σε προορισμούς θα μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Τα μέτρα αυτό-απομόνωσης δεσμεύουν όλους τους επιβάτες που προσγειώνονται και η ενδεχόμενη παραβίαση τους θα ελέγχεται αυστηρά και θα τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο

Αποφασίστηκε ότι το κλείσιμο των ταμείων των δημόσιων υπηρεσιών δεν ισχύει για τη φορολογική διοίκηση, την τελωνειακή διοίκηση και το υπουργείο Οικονομικών, αφού το κλείσιμό τους θα έβλαπτε την ομαλή λειτουργία του κράτους, ιδιαίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλα τα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης που εγκρίθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο, καθώς και εκείνα που θα υιοθετηθούν τις επόμενες ημέρες, αποσκοπούν αποκλειστικά στην προστασία της ζωής και της υγείας όλων των πολιτών της Δημοκρατίας της Σερβίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σερβικής Κυβέρνησης.

Τέλος η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας καλεί και πάλι όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους πιο ηλικιωμένους πολίτες, να συμμορφωθούν πλήρως με όλες τις οδηγίες της κυβέρνησης προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία τους./ibna