Κοσσυφοπέδιο: Ψεύτης ο Kurti, λέει ο Veliu- 8 Υφυπουργούς τοποθετεί ο Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Ψεύτης ο Kurti, λέει ο Veliu- 8 Υφυπουργούς τοποθετεί ο Kurti

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου, Agim Veliu, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών χτες, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, ψεύδεται απέναντι στους πολίτες για το λόγο που παύτηκε από τη θέση του. Σύμφωνα με τον Veliu η απομάκρυνση του από την Κυβέρνηση οφειλόταν στο θυμό του Kurti εναντίον του, εμπλέκοντας φίλο ή φίλη του Πρωθυπουργού χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα.

«Ο Πρωθυπουργός ψεύδεται στο λαό για το λόγο της απόλυσης μου, απολύθηκα λόγω της οργής του προς εμένα προσωπικά. Ο θυμός του Albin Kurti προς εμένα,  έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, μάλλον βοήθησε σ αυτό η οργή από έναν φίλο ή φίλη του» δήλωσε ο Veliu στο RTK.

Ο πρώην Υπουργός πρόσθεσε ότι η απόφαση του Kurti να τον αποπέμψει είναι η δειλή του προσπάθειά να εκτρέψει την προσοχή από τον κορωνοϊό.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του LDK δήλωσε ότι θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα για να δουν τι μέτρα θα ληφθούν όσων αφορά τις υπογραφές που χρειάζονται για την κατάθεση πρότασης μομφής στην κυβέρνηση Kurti που συμμετέχει το LDK.

«Θα συγκεντρωθούμε ως σώμα για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια, πιστεύω ότι η συλλογή υπογραφών θα γίνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμη και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα υποβληθεί σε περαιτέρω επεξεργασία», δήλωσε ο Veliu.

Στον αντίποδα ο Πρωθυπουργός Albin Kurti προχώρησε την Πέμπτη στην τοποθέτηση οχτώ νέων αναπληρωτών Υπουργών, στα Υπουργεία, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομίας Απασχόλησης Εμπορίου Βιομηχανίας Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικών Επενδύσεων, Γεωργίας Δασών και Αγροτικής Πολιτικής, Επιστήμης Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης./ibna