Βουλγαρία: Εγκρίθηκαν σε πρώτη ανάγνωση τα έκτακτα μέτρα από τη Βουλή-Στα 94 τα κρούσματα

Βουλγαρία: Εγκρίθηκαν σε πρώτη ανάγνωση τα έκτακτα μέτρα από τη Βουλή-Στα 94 τα κρούσματα

Ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση το νέο νόμο για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη οι βουλευτές του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου. Ο εντελώς νέος νόμος για τα μέτρα στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σύμφωνος με την έκθεση που υπέβαλε η βουλγαρική επιτροπή του Ελσίνκι.

129 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου και 47 τάχτηκαν κατά ή δήλωσαν αποχή. Στη συνέχεια θα ψηφιστεί πρώτα σε δεύτερη ανάγνωση στις επιτροπές και στη συνέχεια την Παρασκευή στην Ολομέλεια της ΕΘνοσυνέλευσης.

Ο νόμος ρυθμίζει τα έκτακτα μέτρα στο έδαφος της Βουλγαρίας για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης της λοίμωξης από τον ιό COVID-19 για την περίοδο από τις 13 Μαρτίου 2020 έως το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού άλλα 13 θετικά δείγματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της Task Force Ventsislav Mutafchiiski στην τακτική ενημέρωση. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων που έχουν επιβεβαιωθεί είναι 94, ενώ 3 ασθενείς κατέληξαν.

Στα μέτρα που επιπρόσθετα λαμβάνονται σε καθημερινή βάση αποφασίστηκε η μείωση των δρομολογίων του μετρό στη Σόφια και η προσαρμογή των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά το θερινό ωράριο./ibna