Κοσσυφοπέδιο: Κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης Kurti  

Κοσσυφοπέδιο: Κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης Kurti  

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συνδέσμου του Κοσσυφοπεδίου (LDK), Isa Mustafa κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη το βράδυ, δήλωσε ότι το κόμμα του θα κινήσει διαδικασία πρότασης μομφής στην κυβέρνηση του Albin Kurti.

Ο Πρωθυπουργός Albin Kurti έπαυσε την Τετάρτη τον Υπουργό Εσωτερικών, Agim Veliu, με την αιτιολογία εξάπλωσε τον πανικό και τάχθηκε με τη θέση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci ο οποίος πρότεινε την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός Kurti αντιτάχθηκε στην πρόταση του Προέδρου λέγοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ακραίο μέτρο και είναι περιττό.

Ο Mustafa μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση της διευθύνουσας επιτροπής του κόμματος είπε ότι ο Kurti δεν έχει σεβαστεί τη συμφωνία συνασπισμού, αφού δεν διαβουλεύτηκε με το  LDK όταν αποφάσισε να αποπέμψει τον Veliu.

«Σήμερα ένας υπουργός του LDK αποπέμφθηκε κατά παράβαση της συμφωνίας συνασπισμού», δήλωσε ο Mustafa. Ο οποίος συνέχισε δηλώνοντας επίσης ότι η απόφαση για την υποβολή πρόταση μομφής αποφασίστηκε και εξαιτίας της άρνησης του Kurti να μειώσει τους δασμούς στα σερβικά προϊόντα, όπως ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στις 12 Μαρτίου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Vjosa Osmani και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Avdullah Hoti και του ζήτησα να αποσύρουν όλους τους δασμούς  , όπως ζήτησαν οι ΗΠΑ, διότι ο κίνδυνος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν είναι προς όφελος της χώρας μας», δήλωσε ο Mustafa .

Καταλήγοντας είπε ότι παρά το αίτημα του δεν έλαβε θετική απάντηση, προσθέτοντας ότι η 15η Μαρτίου ήταν η προθεσμία για την κατάργηση των δασμών από τον Kurti./ibna