Κύπρος: Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και για τον κορωνοϊό

Κύπρος: Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και για τον κορωνοϊό

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το οποίο απασχόλησε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τα ζητήματα που άπτονται της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Στη Συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για τα μέτρα που λαμβάνονται και τους σχεδιασμούς εκάστου Υπουργείου και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ενημέρωσε για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στα Υπουργεία, με ιδιαίτερη έμφαση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει του όγκου εργασίας που λαμβάνουν λόγω του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την τεράστια σημασία του να κληθούν όλοι οι συμπολίτες μας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μια πανδημία που δοκιμάζει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ζήτησε επίσης τη συνδρομή τους στο μέγιστο δυνατόν βαθμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε σήμερα.

Από πλευρά τους οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της κοινωνίας στο σύνολο της, καθώς και για την πιστή τήρηση των Διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί./ibna