Υπουργός της RS βρέθηκε μολυσμένος με τον κορωνοϊό – Όλη η κυβέρνηση θα εξεταστεί

Υπουργός της RS βρέθηκε μολυσμένος με τον κορωνοϊό – Όλη η κυβέρνηση θα εξεταστεί

Έχουν επιβεβαιωθεί επτά ακόμη περιπτώσεις COVID-19 στη Δημοκρατία Σέρπσκα.

Πρόκειται για τέσσερις μεσήλικες και έναν νεαρότερο άνδρα, καθώς και δύο γυναίκες μέσης ηλικίας. Ένας είναι από Prnjavor, ένας από Doboj, ενώ τα υπόλοιπα είναι από Banja Luka. Όλα οι ασθενείς βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι και υπό την επίβλεψη επιδημιολόγων.

Ένα από το κρούσματα είναι ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης και Διεθνούς Συνεργασίας της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Zlatan Klokić.

“Είμαι σε αυτο-απομόνωση και αισθάνομαι καλά, δεν έχω συμπτώματα ή πυρετό ή βήχα”, επιβεβαίωσε στο ATV.

Μετά την περίπτωσή του, όλα τα μέλη της κυβέρνησης της RS θα εξεταστούν για κορωνοϊό.

Υπάρχουν σήμερα 34 καταγεγραμμένες περιπτώσεις του ιού στη Β-Ε, επτά εκ των οποίων στην οντότητα της Ομοσπονδίας της Β-Ε και 27 στην οντότητα RS. Δύο άτομα από την RS θεραπεύτηκαν και στάλθηκαν στο σπίτι τους.

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (AF BiH) επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να διαθέσουν όλους τους πόρους τους για να βοηθήσουν τους πολίτες να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Β-Ε.

«Η σημερινή κατάσταση στην καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού απαιτεί πρωτίστως τη συμμετοχή του συστήματος υγείας στη Β-Ε, ενώ η εμπλοκή των AF BiH θα καθοριστεί με ειδικές αποφάσεις της Προεδρίας της Β-Ε, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων θεσμικών οργάνων. Μέχρι στιγμής, η Προεδρία της Β-Ε δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με τη χρήση των πόρων των ενόπλων δυνάμεων της BiH», αναφέρει η δήλωση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Β-Ε τονίζει ότι η AF BiH θα θέσει όλα τα μέσα που διαθέτει στην καταπολέμηση της κρίσης.

“Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της Β-Ε θα συνεπαγόταν τη δημιουργία και τη συντήρηση των σημείων ελέγχου στα σημεία διέλευσης των συνόρων και σε άλλες προγραμματισμένες τοποθεσίες. Προς το παρόν σχεδιάζουμε την προετοιμασία του προσωπικού, τα υλικά και τεχνικά μέσα για το στήσιμο των σκηνών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, τα οποία πρέπει να εγκριθούν από την Προεδρία της Β-Ε, ως αρχηγός του στρατεύματος, μέσω ειδικού αιτήματος», αναφέρει η ανακοίνωση./ibna