Σερβία: Ικανοποιημένη η Brnabic για την εφαρμογή των μέτρων-Τηλεδιάσκεψη Vucic-Merkel

Σερβία: Ικανοποιημένη η Brnabic για την εφαρμογή των μέτρων-Τηλεδιάσκεψη Vucic-Merkel

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από την εφαρμογή κυβερνητικών μέτρων στις τοπικές κοινότητες, τα οποία, όπως είπε βεβαίως, κάπου είναι λιγότερο αποτελεσματικά και κάπου πιο αποτελεσματικά.

Το πιο σημαντικό, τόνισε ότι η κεντρική παροχή ιατρικού εξοπλισμού μέσω του Κρατικού Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας (RFZO) λειτουργεί καλά.

«Αυτή είναι η συμβουλή του Προέδρου για την συγκέντρωση της προσφοράς των τοπικών κοινωνιών μέσω του RFZO και τέσσερα κλινικά κέντρα, ώστε να έχουμε καλό έλεγχο και εικόνα σε όλα αυτά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό» είπε Brnabić σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δύο στόχους σε αυτήν την κατάσταση κρίσης: μία, είπε, είναι να προστατεύσει ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω του προσωπικού της κρίσης και της κεντρικής προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού μέσω τηλεφωνικών κέντρων στις τοπικές κυβερνήσεις.

«Αύριο θα λάβω ένα τμήμα πληροφοριών και θα μιλήσω γι ‘αυτό και ο στόχος είναι για όλους τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας να γνωρίζουν ακριβώς ποιος είναι στη διάθεσή τους για κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη, όχι μόνο για τρόφιμα αλλά και για συντάξεις και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται» είπε η Brnabic.

Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς, όπως είπε, είναι απείθαρχοι και απειλούν τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται.

Τέλος ευχαρίστησε τους πολίτες που ανέφεραν στις αρχές ανθρώπους που ήξεραν ότι προέρχονταν από το εξωτερικό χωρίς να είναι τηρούν την καραντίνα.

Τηλεδιάσκεψη Vucic-Merkel

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν ληφθεί παγκοσμίως, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου στη Γερμανία, αναβλήθηκε. Έτσι ο Σέρβος Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έχουν στις 14:00 (τοπική ώρα) τηλεδιάσκεψη όπως δημοσιοποίησε ο Aleksandar Vucic κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τον Σέρβο Πρόεδρο η συζήτηση του με την Angela Merkel  θα εστιαστεί στην συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την επιδημία του κορωνοϊού./ibna