Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο». 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19

Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο». 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19

Σε τηλεοπτική ανακοίνωση προς τους πολίτες την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν 2 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε πόλεμο» είπε ο Πρωθυπουργός, «με έναν αόρατο εχθρό που δεν είναι όμως ανίκητος». Περιγράφοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι κορυφαίες προτεραιότητες περιλαμβάνουν την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωναϊού και την παροχή στήριξης στην κοινωνία και την οικονομία, την οποία δήλωσε ότι ήταν τώρα «οικονομία πολέμου».

Συνέχισε να απαριθμεί μια σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε η κυβέρνησης του, όπως: απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και την εντολή σε διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής πώλησης, να κλείσουν από την Τετάρτη. τη διαχείριση κεφαλαίων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης για την υγεία · αναβολή των φορολογικών υποχρεώσεων και των υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης για τις επιχειρήσεις · την αναβολή της αποπληρωμής τραπεζικών δανείων και την κάλυψη των πληρωμών τόκων για επιχειρήσεις για περίοδο έξι μηνών.

Ο Πρωθυπουργός παρότρυνε τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους, υπόσχεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τους δανειστές για την τόνωση της ρευστότητας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Επίσης, αποκάλυψε ότι πρέπει να αναμένονται νέα έκτακτα μέτρα καθώς εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα, προειδοποιώντας όποιον σκοπεύει να παραβιάσει τους κανόνες ότι η τιμωρία θα είναι αυστηρή.

Οι κυβερνητικές ενέργειες έρχονται καθώς επιβεβαιώθηκαν 35 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να είναι 387. Ένας ακόμη θάνατος ανακοινώθηκε την Τρίτη, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι κατέληξαν από τον κορωνοϊό  σε πέντε .

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο 60 ασθενείς αρρώστησαν από τον ιό. Συνέχισε λέγοντας ότι 70 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος με COVID-19, ενώ 11 περιπτώσεις είναι σε εντατική θεραπεία. Και οι έντεκα ασθενείς σε εντατική φροντίδα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας 69 ετών. Συνολικά, 14 ασθενείς έχουν αποχωρήσεις από το νοσοκομείο μέχρι σήμερα. Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 4.900 εξετάσεις για το COVID-19./ibna