Κοσσυφοπέδιο: Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα ζήτησε ο Thaçi

Κοσσυφοπέδιο: Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα ζήτησε ο Thaçi

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaçi, πρότεινε στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου διάταγμα για να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πρόεδρος Thaçi ανακοίνωσε ότι μετά από συνεδρίαση με το Συμβούλιο Ασφαλείας και μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, πρότεινε το διάταγμα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή, κάτω από ανεξερεύνητες καταστάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή, το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι μια απομονωμένη χώρα, κατακλύζεται από έναν κορωναϊό που αποτελεί ανησυχία για ολόκληρο τον κόσμο, για όλη την ανθρωπότητα, μια ανησυχία για το Κοσσυφοπέδιο μετά τις πρόσφατες υποθέσεις. Απόψε είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε και να προτείνουμε την τήρηση του συντάγματος, θα προτείνω στη Συνέλευση το διάταγμα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Κοσσυφοπέδιο. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κοσσυφοπέδιο περιλαμβάνει την κινητοποίηση της KSF σε ολόκληρη την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Thaçi.

Το διάταγμα θα προωθηθεί αύριο στη Συνέλευση μαζί με τα προβλεπόμενα μέτρα, για τα οποία ο Thaçi είπε ότι θα ενημερώσει αμέσως τους πολίτες. Η έγκριση του διατάγματος απαιτεί τα 2/3 των βουλευτών και έρχεται για την εντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν βιώσαμε πριν και ως κράτος πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας ανήκουν, θα ήταν ανεύθυνο να μην δράσουμε».

«Σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, και την ηθική και ανθρώπινη ευθύνη. Συγκλήθηκε σήμερα, η συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου και του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, μετά από αίτημά μου, και ο Πρωθυπουργός κάλεσε το KSK», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Ο Thaci ευχαρίστησε την αστυνομία, τους στρατιώτες του KSF και όλους όσους αντιμετωπίζουν την πρόληψη για τον κορωνοϊό./ibna