Κύπρος: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού Συμβουλίου συμμετείχε ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού Συμβουλίου συμμετείχε ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε, σήμερα αργά το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ για συνέχιση της συζήτησης του θέματος αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η δεύτερη σε σειρά που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση, όπως εξελίσσεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε κάθε κράτος μέλος, αλλά και για τις ανάγκες που δημιουργούνται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συζητήθηκε, επίσης, η λήψη κοινών μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ζητήματα που αφορούν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά και η ανάγκη απρόσκοπτης κυκλοφορίας αγαθών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα ως προς ιατροφαρμακευτικά και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω τηλεδιασκέψεων και ότι υπάρχει κοινή βούληση για συντονισμό και αλληλεγγύη για περιορισμό της νόσου./ibna