Βόρεια Μακεδονία: Ψηφίστηκε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης του ΝΑΤΟ από την Ισπανική Γερουσία

Βόρεια Μακεδονία: Ψηφίστηκε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης του ΝΑΤΟ από την Ισπανική Γερουσία

Η Γερουσία της Ισπανίας ψήφισε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης του ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας. Η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς φυσική παρουσία των μελών, λόγω της επιδημίας COVID-19.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov ευχαρίστησε την Ισπανία για την είσοδο του θέματος στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της Γερουσίας, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη και την Ισπανία.

Μετά την υπογραφή από τον Βασιλιά της Ισπανίας του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας ως 30ο  μέλος της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η Ισπανική Γερουσία έχει μόλις επικυρώσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Μ αυτό, όλοι οι Σύμμαχοι καλωσόρισαν το 30ο μας μέλος. Συγχαρητήρια Βόρεια Μακεδονία.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης στα Σκόπια Kate Byrnes στο Twitter, έγραψε, Καθώς η Γερουσία της Ισπανίας ενέκρινε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO, όλοι οι 29 Σύμμαχοι καλωσόρισαν τώρα το 30ο μέλος μας. Συγχαρητήρια σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε τη Σημαία της Βόρειας Μακεδονίας κυματίζοντας περήφανα με αυτά άλλων συμμάχων στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες./ibna