Βόρεια Μακεδονία: Πλήρως προετοιμασμένοι για την υποδοχή ασθενών, δήλωσε ο Filipce-26 τα συνολικά κρούσματα

Βόρεια Μακεδονία: Πλήρως προετοιμασμένοι για την υποδοχή ασθενών, δήλωσε ο Filipce-26 τα συνολικά κρούσματα

Συνολικά υπάρχουν 26 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους 17 στα Σκόπια και 9 στο Debar, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Venko Filipce την Τρίτη το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Από τις νέες περιπτώσεις, ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται στην κλινική Λοιμωδών Νόσων στα Σκόπια και ο άλλος παραμένει στο σπίτι, αλλά θα μεταφερθεί στη κλινική Λοιμωδών Νόσων κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε ο Filipce.

Η ικανότητα της κλινικής Λοιμωδών Νοσημάτων είναι πλήρως προετοιμασμένη. Και ο δεύτερος όροφος είναι έτοιμος να δεχτεί όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Σήμερα ήρθαμε σε επαφή με την κινεζική πρεσβεία, η οποία είπε ότι υπήρχε μια ευκαιρία να αποκτηθούν μάσκες και υλικά για να βοηθήσουν από την Κίνα, δήλωσε ο Filipce.

Σύμφωνα με τον Υπουργό θα αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων θα αυξηθεί το πρωί και το απόγευμα στις ώρες αιχμής ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση στο εσωτερικό των λεωφορείων.

Οι 200 επιβάτες από την Ιταλία και την Αυστρία, μέσω της Deve Bair, θα εισέλθουν στην ομάδα απομόνωσης στα στρατόπεδο Pepeliste του Krivolak./ibna