Κοσσυφοπέδιο: 8 άνδρες κι 8 γυναίκες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοσσυφοπέδιο: 8 άνδρες κι 8 γυναίκες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι μέχρι την 17η Μαρτίου σε σύνολο 271 υπόπτων δειγμάτων που εξετάστηκαν από Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας IKSHPK με τη μέθοδο RT-PCR, βρέθηκαν 16 θετικά δείγματα στον SARS-CoV-2.

Η τελευταία υπόθεση επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ και είναι περίπου 39 ετών, από την Πρίστινα έχοντας επιστρέψει από το Λονδίνο.

Συνολικά, υπάρχουν 7 κρούσματα από το χωριό Upper Stubel – Vitia, 4 από τον δήμο Malisheva και ένα από τους δήμους Klina, Prizren, Podujeva, Obiliq και Prishtina. Επτά από τους επιβεβαιωμένους φορείς έχουν ταξιδέψει σε χώρες οι οποίες έχουν χτυπηθεί από την επιδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας 8 εκ των περιπτώσεων είναι γυναίκες και οι άλλες οχτώ είναι άνδρες.

Ηλικιακά δυο κρούσματα είναι ηλικίας 5-14 ετών, δυο μεταξύ 15-24, τρεις μεταξύ 25-34, τέσσερεις 35-44, δυο περιπτώσεις μεταξύ 45-54, μια περίπτωση μεταξύ 55-64 και άνω των 70 ετών υπάρχουν 2 περιπτώσεις..

Δέκα από αυτούς νοσηλεύονται στη κλινική Λοιμωδών Νοσημάτων, 9 από τους οποίους είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός από την περίπτωση ενός 77χρονου που η υγεία του είναι ελαφρώς επιδεινωμένη και με βρίσκεται συνδεδεμένος με οξυγόνο, σύμφωνα με την έκθεση./ibna