Σερβία: Μετά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η εκλογική διαδικασία

Σερβία: Μετά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η εκλογική διαδικασία

Η Εκλογική Επιτροπή της Δημοκρατίας της Σερβίας, αποφάσισε τη Δευτέρα την αναστολή όλων των εκλογικών δραστηριοτήτων για την διεξαγωγή των εκλογών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σύμφωνα με το διάταγμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού.

Η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί μετά από έγκριση απόφασης για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Vladimir Dimitrijević.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων την Τρίτη 17 Μαρτίου, για να συζητήσουν τις επερχόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Απριλίου 2020.

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρθούν πιο δραστικά, πιο «δύσκολα» μέτρα σήμερα το βράδυ.

Η Brnabic τόνισε ότι οι πολίτες χτες δεν έλαβαν πολύ σοβαρά τις συστάσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα, αλλά δεν είναι αρκετά καλή.

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Aleksandar Vucic σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, και μετά θα απευθυνθεί στους πολίτες.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Σερβία είναι περίπλοκη. Ανέφερε ότι 65 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα 31 βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται. Η κλινική τους κατάσταση είναι σταθερή ενώ τέσσερεις από τους νοσηλευόμενους ασθενείς βρίσκονται συνδεδεμένοι με αναπνευστική συσκευή./ibna