Ρουμανία: 184 τα κρούσματα, 16 αποθεραπεύτηκαν

Ρουμανία: 184 τα κρούσματα, 16 αποθεραπεύτηκαν

Ο αριθμός των μολυσμένων από κορωνοϊό στη Ρουμανία ανήλθε σε 184, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα νέα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μεταξύ 21 και 65 ετών και βρέθηκαν 7 στο Iaşi, 2 στη Suceava, 2 στο Neamţ και από ένας στην Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud και Vrancea.

Από τις 184 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, 16 έχουν αποθεραπευθεί, 15 από το νοσοκομείο της Timisoara κι ένας από το Βουκουρέστι. Από την άλλη τρία άτομα βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και η κατάσταση τους είναι σταθερή.

Επιπλέον υπάρχουν 3,282 άτομα που ελέγχονται για κορωνοϊό και άλλοι 16,610 άτομα σε αυτοαπομόνωση στις οικίες τους, ενώ βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Από την στιγμή που κηρύχθηκε η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περίπου 28,000 υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, (αστυνομία, πυροσβεστική, χωροφυλακή και συνοριοφυλακή) ενήργησαν σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβέστες και το προσωπικό της SMURD (υπηρεσία διάσωσης) πραγματοποίησαν 42 αποστολές μεταφοράς 153 ατόμων σε διάφορες νοσοκομειακές μονάδες, καθώς και σε αρκετές επαρχίες της χώρας./ibna