Αλβανία: «Μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο για να είστε μαζί αύριο»

Αλβανία: «Μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο για να είστε μαζί αύριο»

Η γιατρός Mjekja Kola μοιράστηκε ένα μήνυμα με όλους τους πολίτες, προτρέποντάς τους να παραμείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο, έτσι ώστε αύριο να είναι μαζί.

Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Ogerta Manastirliu δημοσίευσε το μήνυμά της, απευθυνόμενη παράλληλα στους νέους κανόνες που περιορίζουν την κυκλοφορία.

«Θα το κάνουμε και πάλι. Θα επιτύχουμε αν το πράξουμε όλοι από κοινού. Θα πετύχουμε να αγωνιστούμε για τον αγώνα για τη ζωή, για τον αγώνα για να ξεπεράσουμε τον φόβο γιατί θα είμαστε κοντά στους ασθενείς μας, εξυπηρετώντας με πάθος, επαγγελματισμό και αφοσίωση. Μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο σήμερα, για να είστε μαζί αύριο», έγραψε η γιατρός Mjekja Kola.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama κοινοποίησε την Τρίτη τις απαραίτητες πληροφορίες για την μετακίνηση των πολιτών προς και από την εργασία τους, σε περίπτωση που δεν μεταφέρονται με μεταφορικό μέσο από την επιχείρηση που εργάζονται.

Έτσι όσοι πολίτες μετακινούνται με τα δικά τους οχήματα προς και από την επιχείρηση που εργάζονται θα μπορούν πλέον να το κάνουν, το πρωί από τις 07:00 έως τις 08:00 και το απόγευμα από τις 16:00 έως τις 17:00. Οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτές τις ώρες θα πρέπει να το έχουν δηλώσει διαδικτυακά στην ειδική φόρμα της Γενικής Διεύθυνσης των Υπηρεσιών Οδικών Μεταφορών.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι πέραν των προαναφερθεισών ωρών, η κυκλοφορία απαγορεύεται εκτός κι αν υπάρχει ειδική εξουσιοδότηση από την Αστυνομία.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής στην Αλβανία είναι 51, ενώ έχει καταλήξει κι ένας ασθενής από τον κορωνοϊό./ibna