Τουρκία: 29 νέα κρούσματα- Πτώση στο Χρηματιστήριο εν αναμονή μέτρων στήριξης για την οικονομία

Τουρκία: 29 νέα κρούσματα- Πτώση στο Χρηματιστήριο εν αναμονή μέτρων στήριξης για την οικονομία

Επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα άλλα 29 κρούσματα στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 47, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Fahrettin Koca, εν μέσω των προσπαθειών για τον περιορισμό του COVID-19.

Σύμφωνα με τον Υπουργό οι νέες περιπτώσεις προέρχονται από επαφές στο εξωτερικό, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τρεις ήταν από την επιστροφή προσκυνητών από μια επίσκεψη Umrah στη Σαουδική Αραβία.

«Οι επαφές από το εξωτερικό θα εξακολουθήσουν να αποτελούν κίνδυνο», σημείωσε ο Koca, προσθέτοντας τη σημασία της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων.

Πτώση Χρηματιστηρίου- Εν αναμονή μέτρων στήριξης

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το Χρηματιστήριο καθώς το κλείσιμο της Δευτέρας βρήκε τον δείκτη BISTa του Borsa Istanbul BIST 100 να υποχωρεί στις 7,716,88 μονάδες καταγράφοντας πτώση 8,07%, με όλες τις μετοχές να σημειώνουν απώλειες.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Berat Albayrak με ανάρτηση του στο Twitter τη Δευτέρα προανήγγειλε ότι ο Πρόεδρος της Χώρας Recep Tayyip Erdogan θα ανακοινώσει μέτρα αυτή τη βδομάδα για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου στην Τουρκική Οικονομία από τον κορωνοϊό.

Ο Albayrak τόνισε ότι για τη χώρα είναι προτεραιότητα για να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις από την επιδημία. «Η Τουρκία είναι πιο προετοιμασμένη, πιο προσεκτική από ποτέ για πιθανές παγκόσμιες αναταράξεις» σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι «Η χώρα μας μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τέτοιες δοκιμασίες χάρη στην ισχυρή παραγωγική της υποδομή, το χαμηλό χρέος, το εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό και τη δυναμική εγχώρια αγορά»./ibna