Ρουμανία: Στα 158 τα κρούσματα, 19 νέες επιβεβαιώσεις

Ρουμανία: Στα 158 τα κρούσματα, 19 νέες επιβεβαιώσεις

Στα 158 έφτασαν οι περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό COVID-19 κι έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στη Ρουμανία.

Χθες το βράδυ, καταγράφηκαν άλλες 19 νέες περιπτώσεις ασθένειας – 4 στο Arad, 3 στο Ilfov, 2 στο Vâlcea, 2 στην Timişoara και μία στο Βουκουρέστι, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi και Suceava σύμφωνα με τη ομάδα στρατηγικής επικοινωνίας.

Οι 19 άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό είναι ηλικίας μεταξύ 19 και 54 ετών, βρίσκονται σε καραντίνα ή αυτοαπομόνωση. Οι περισσότερες από αυτές τις νέες περιπτώσεις ταξίδεψαν στην Ιταλία, εκ των οποίων 2 στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από το COVID-19 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στο Βουκουρέστι, το Iasi, το Cluj-Napoca, την Timişoara, τη Craiova και την Κωνστάντζα και τελούν υπό μόνιμη ιατρική παρακολούθηση. Η γενική υγεία των ασθενών είναι καλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο έδαφος της Ρουμανίας, στην θεσμοθετημένη καραντίνα βρίσκονται 3.008 άτομα για τα οποία διενεργούνται έλεγχοι για να ανιχνευθεί αν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό COVID – 19. Άλλοι 15.546 άνθρωποι είναι απομονωμένοι στο σπίτι τους και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση./ibna