Αλβανία: H βδομάδα συμπίπτει με την επώαση του κορωνοϊού, μπορεί να φέρει περισσότερα κρούσματα, δήλωσε ο Brace

Αλβανία: H βδομάδα συμπίπτει με την επώαση του κορωνοϊού, μπορεί να φέρει περισσότερα κρούσματα, δήλωσε ο Brace

«Η αρχή αυτής της βδομάδας είναι πιθανά η πιο κρίσιμη για την εξάπλωση του κορωνοϊού», είπε το νούμερο 2 της κυβέρνησης της Αλβανίας, Erjon Brace, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να μένουν στο σπίτι και ειδικά οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά που μεταφέρουν και μεταδίδουν, όποιος πάσχει από άλλες ασθένειες, που σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, σκοτώνουν!

«Καλημέρα ήλιε! Είναι ίσως η πιο δύσκολη βδομάδα. Ο χρόνος επώασης συμπίπτει με αυτήν την εβδομάδα, αυτό μπορεί να φέρει περισσότερους μολυσμένους ανθρώπους και μπορεί να μολύνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους», έγραψε ο Erjon Brace.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στο Surrel, επικοινωνεί καθημερινά με τους πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Αλβανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε ανάρτηση του δήλωσε ικανοποιημένος από την εκκένωση των δρόμων μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε όλα τα οχήματα εκτός των ασθενοφόρων και των όσων έχουν ειδική άδεια. Επιπλέον ο Edi Rama δημοσίευσε στοιχεία για τις παραβιάσεις των απαγορεύσεων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 η ώρα το πρωί, ενώ στη συνέχεια απαγορεύεται κάθε κυκλοφορία. Για την εξυπηρέτηση του κύκλου εργασιών για μία ώρα, από τις 16:00 έως της 17:00 επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν καταγραφεί  42 κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19./ibna