Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα- 55 τα κρούσματα

Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα- 55 τα κρούσματα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Σερβίας, επτά νέα κρούσματα COVID-19 επιβεβαιώθηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας των αριθμό των ασθενών σε 55.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, το βράδυ της Κυριακής, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αγαπητοί πολίτες, η Σερβία βρίσκεται σήμερα σε πόλεμο εναντίον ενός αόρατου και επικίνδυνου αντιπάλου, τον οποίο η χώρα μας πρέπει να νικήσει. Είναι ένας αγώνας για τους γονείς μας, τους ηλικιωμένους μας, αλλά και για το μέλλον της Σερβίας. Οι γονείς μας που έχουν δημιουργήσει ό, τι έχουμε στη χώρα μας, είναι υπό επίθεση και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε» δήλωσε ο Vucic σε συνέντευξη τύπου.

«Με βάση το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Σερβίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος, άρθρο 5 του Συντάγματος, πληροφορώ ότι έχουμε λάβει την απόφαση να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την επικράτεια της Σερβίας. Δεν έχουμε λάβει την απόφαση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης εύκολα, επειδή γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις» εξήγησε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα δεν υπάρχει σχολείο, δεν θα υπάρχουν νηπιαγωγεία και κολέγια, δεν θα υπάρχει εκπαίδευση, αθλητισμός, γυμναστήρια .. όλα είναι κλειστά.

«Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί γιατί, τα γυμναστήρια είναι τα χειρότερα σημεία για να μολυνθούν. Ο περιορισμός της λειτουργίας στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ζωή κλείνει για να σώσει τη ζωή μας» σημείωσε ο Vucic./ibna