Μητσοτάκης: Η κατάσταση με τον COVID-19 θα γίνει «δύσκολη» τον επόμενο μήνα

Μητσοτάκης: Η κατάσταση με τον COVID-19 θα γίνει «δύσκολη» τον επόμενο μήνα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επικοινωνία με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων τη Δευτέρα για να συζητήσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας το κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έρχεται μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας 103 νέων περιπτώσεων COVID-19 στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα να είναι 331. Τέσσερα άτομα έχουν πεθάνει από το COVID-19, με 51 νοσηλευόμενους σήμερα και 8 σε εντατική θεραπεία. Δέκα ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο έχοντας ανακάμψει πλήρως από τον ιό. Συνολικά 4.000 άτομα έχουν ελεγχθεί για το COVID-19 μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως το εθνικό σύστημα υγείας και πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει την κρίση στην υγεία από τον COVID-19, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του έλαβε άμεσα αυστηρά μέτρα και δράσεις πολύ νωρίτερα από άλλες κυβερνήσεις .

«Θα κάνω τα πάντα για να βεβαιωθώ ότι θα το ξεπεράσουμε αυτό», είπε ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός πρόβλεψε επίσης ότι ο επόμενος μήνας θα είναι “πολύ σκληρός” και ότι ως Πρωθυπουργός, έχει την υποχρέωση να πει στον κόσμο την αλήθεια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, αύξηση των σοβαρών περιπτώσεων, άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους και θα πρέπει να το γνωρίζουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων σε ένα απόλυτο ελάχιστο. Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει περισσότερα μέτρα τις επόμενες ημέρες, με τη συμβουλή εμπειρογνωμόνων, καθώς προσπαθεί να παραμείνει μπροστά στις εξελίξεις.

Η πρόσφατα ορκισθείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

«Ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας είναι να μείνουμε μακριά από αυτούς», ανέφερε η Σακελλαροπούλου. «Ακολουθούμε πιστά, συλλογικά και ως άτομα, τις οδηγίες των επιστημόνων και των κρατικών αρχών […]” Θα πετύχουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα πετύχουμε»./ibna