Βουλγαρία: Δυο ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα-Έκκληση στους νέους για αυτοπεριορισμό

Βουλγαρία: Δυο ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα-Έκκληση στους νέους για αυτοπεριορισμό

Δύο ακόμη περιπτώσεις κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Βουλγαρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ιατρικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και της Task Force για τον κορωνοϊό Ventsislav Mutafchiiski. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το ένα περιστατικό είναι από το Pleven και το άλλο από τη Σόφια, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανήλθε στους 43 ενώ δύο από αυτούς έχουν πεθάνει.

Η Υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας Deislava Taneva, δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έλλειψη βασικών τροφίμων.

«Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά και με απόλυτη ευθύνη, ότι η Βουλγαρία έχει μια πολύ καλή βιομηχανία τροφίμων. Δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει έλλειψη βασικών τροφίμων για τη διατροφή του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της κατάστασης στο χρόνο» σημείωσε η Taneva.

Σε δηλώσεις προέβη και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Denitsa Sacheva. «Το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα μέτρα επί του παρόντος μπορούν να καλύψουν την αρχική περίοδο. Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για πρόσθετα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την δυνατότητα κάλυψης πρόσθετων δαπανών. Καταρχάς, θα θέλαμε να παράσχουμε πρόσθετη αμοιβή για τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό, την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού και την προμήθεια τροφίμων στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που πιθανόν να βρίσκονται σε καραντίνα. Πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε το σύστημα υγείας, διότι βρίσκεται κάτω από την μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή» δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Η κρίση είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγαλύτερο και γρηγορότερο βήμα προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση. Μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε σε αυτό που αποκαλούμε αλφαβητισμό ψηφιακών μέσων ή εκπαίδευση ψηφιακών μέσων. Δεν περνούν όλα τα παιδιά πολύ χρόνο μπροστά στις οθόνες. Η ψηφιακή εκπαίδευση θα πρέπει να τους βοηθήσει να περάσουν περισσότερο χρόνο με χρήσιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Krasimir Velchev, στη βουλγαρική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί η κοινωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκθετικής αύξησης του αριθμού των μολυσμένων ανθρώπων, καθώς οι νέοι, που είναι ακόμα λιγότερο επηρεασμένοι από τον ιό, μπορούν να είναι φορείς της λοίμωξης.

Ήταν κατηγορηματικός ότι η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική από το κλείσιμο των σχολείων λόγω της γρίπης και τώρα η ευθύνη των γονέων είναι μεγαλύτερη. «Τα παιδιά είναι σε μεγάλο βαθμό στο σπίτι. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση», πρόσθεσε ο Velchev.

Η Πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας για την προστασία των παιδιών, Dr. Eleonora Lilova, έκανε έκκληση στα παιδιά να παραμείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. «Αγαπητά παιδιά, για την ασφάλειά σας, παραμείνετε στα σπίτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν πρέπει να βγείτε, σκεφτείτε με τους γονείς ή τους αγαπημένους σας για το πώς να το κάνετε», σημείωσε η Lilova./ibna