Τουρκία: Επίθεση Aksoy σε Ελλάδα και Δένδια-Απάντηση Γεννηματά

Τουρκία: Επίθεση Aksoy σε Ελλάδα και Δένδια-Απάντηση Γεννηματά

Οι σημερινές (14 Μαρτίου) δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα απτό παράδειγμα της ασταθής εκτός νόμου και απάνθρωπης πολιτικής που ακολουθεί αυτή η χώρα, δήλωσε σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Hami Aksoy, απαντώντας σε αναρτήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με αποσπάσματα από συνέντευξη του.

Συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στις πύλες της, και με απάνθρωπο τρόπο,  εκτοξεύει εναντίον τους δακρυγόνα, σφαίρες και φυτοφάρμακα, δίχως να κάνει διάκριση σε παιδιά και γυναίκες.

Η  Ελλάδα με πρακτικές που θυμίζουν τους Ναζί, τους στέλνει πίσω στην χώρα μας παίρνοντας τα χρήματα και τα αντικείμενα τους με απάνθρωπες συμπεριφορές που ντροπιάζουν.

Ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ ενώ αντιθέτως καταπατά όλες τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η ίδρυση η ΕΕ.

Η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με ανθρωπιστική πλευρά, το να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ΕΕ και τους μετανάστες ως εργαλεία για βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες της αποτελεί πραγματική πηγή των προβλημάτων της περιοχή μας.

Ο υπουργός Δένδιας βρίσκεται σε λάθος δρόμο όσον αφορά και τη Λιβύη. Οι ισχυρισμοί για τα μαξιμαλιστικά πεδία θαλάσσιας δικαιοδοσίας  τα οποία είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου, καταπατούν (παραβιάζουν) τα δικαιώματα της Τουρκίας αλλά και της Λιβύης.

Τα μνημόνια που υπογράψαμε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι για το συμφέρον όλου του λαού της Λιβύης, όχι μόνο για ένα τμήμα της.

Αν η Ελλάδα έχει κάποιο πρόβλημα (την ενοχλεί) θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί μας και με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας.

Την ώρα που χαρακτηρίζει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ως Ελληνική εθνική μειονότητα, αποτελεί υποκρισία που δεν αποκαλεί την Τουρκική μειονότητα της χώρας της, ως Τουρκική. Ο Δένδιας μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα.

Επιθυμία μας είναι, για όλες της δοκιμασίες της περιοχής μας, και δίχως «blame game» , με συνεργασία, να μπορέσουμε βρούμε λογικές και κοινές λύσεις στα πλαίσια καλής γειτονίας, καταλήγει ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Απάντηση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ελληνικού ΥΠΕΞ

Ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, απάντησε στον Τούρκο ομόλογο του στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το βράδυ του Σαββάτου.

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή.

Στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων. Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση, καταλήγει η ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του Ελληνικού ΥΠΕΞ./ibna