Σερβία: Την Τρίτη με τα κόμματα ο Vucic για την αναβολή των εκλογών

Σερβία: Την Τρίτη με τα κόμματα ο Vucic για την αναβολή των εκλογών

«Προγραμμάτισα συνάντηση για την Τρίτη για να καθίσω και να συζητήσω τα πάντα με όσους ενδιαφέρονται για τις εκλογές» δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, αμέσως μετά από τη συνάντηση που είχε με τη Διεύθυνση Κρίσεων για την πρόληψη των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

«Κάλεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα υπάρξουν δυο αντιπρόσωποι υποθέτω, για να μιλήσουμε ανοιχτά, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τις εκλογές» ενημέρωσε ο Vucic, προσθέτοντας ότι άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή, όπως το πως να διασφαλίσουμε την υγεία.

Σε ερώτηση να θα τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Vucic δεν απέκλεισε την πιθανότητα.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσετε όταν ο Υπουργός Άμυνας αποστέλλει ένα τέτοιο αίτημα στον Ανώτατο Αρχηγό, ο οποίος στη συνέχεια το πηγαίνει στο Σερβικό Κοινοβούλιο.

«Δεν αποκλείω αυτή τη δυνατότητα. Όμως, ξέρετε τι σημαίνει αυτό, δεν υπάρχουν πλέον καφετέριες, μπαρ και πολλά άλλα, μόνο στρατός στους δρόμους και στα σύνορα» είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Κορωνοϊός

Στο μέτωπο του κορωνοϊού έξι νέα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανακοινώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας των αριθμό των κρουσμάτων στα 41./ibna