Κοσσυφοπέδιο: Επιβεβαιώθηκε και 3ο κρούσμα

Κοσσυφοπέδιο: Επιβεβαιώθηκε και 3ο κρούσμα

Ο Υπουργός Υγείας του Κοσσυφοπεδίου Arben Vitia ανακοίνωσε το Σάββατο κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, την επιβεβαίωση και τρίτου κρούσματος που βρέθηκε θετικό στον COVID-19. Σύμφωνα με τον Υπουργό το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι συγγενής του 77χρονου που βρέθηκε την Παρασκευή θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως ενημέρωσε ο ασθενής έχει εισαχθεί στο κεντρικό νοσοκομειακό κέντρο της Πρίστινα και έχει περιορισμένη επαφή με την κοινότητα. Μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων την Παρασκευή, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου, έλαβαν έκτακτα μέτρα και έθεσαν σε καραντίνα τους δήμους Vitia και Klina, απ’ όπου προέρχονται τα δυο πρώτα κρούσματα. Και οι δύο περιπτώσεις είχαν ιστορικό πρόσφατης επίσκεψης στην Ιταλία.

Η Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησε επείγουσα συνεδρίαση αργά την Παρασκευή και έλαβε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των δημόσιων μεταφορών, του κλεισίματος των συνόρων, του κλεισίματος όλων των καφετεριών, των μπαρ και των εστιατορίων, των αγορών και της αναστολής πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων./ibna