Ελλάδα: Κατέληξαν άλλοι δυο ασθενείς του κορωνοϊού-190 τα κρούσματα

Ελλάδα: Κατέληξαν άλλοι δυο ασθενείς του κορωνοϊού-190 τα κρούσματα

Σε τρεις ανήλθαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό καθώς κατέληξαν το Σάββατο άλλοι δυο, που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 11 Μαρτίου, μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Αργότερα ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο, ο οποίος επίσης έπασχε από χρόνια νοσήματα. Την Πέμπτη είχε καταλήξει ένα από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο οποίος συμμετείχε στο γκρουπ των ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Και τα τρία θύματα του κορωνοϊού είχαν έρθει σε επαφή ή συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ανήλθαν στα 190 την Παρασκευή, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης. Στο πλαίσιο αυτό έκλεισαν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα καφέ, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής κ.α./ibna