Σλοβενία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Σλοβενία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού στη Σλοβενία ​​αυξήθηκε σε 141 έως τις 14:00 τοπική ώρα την Παρασκευή, αυξημένος κατά 45 από την Πέμπτη το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Nina Pirnat.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σλοβενία ​​εισήλθε σε ένα δεύτερο στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζουμε τις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με κάθε μέτρο που υιοθετούμε, προκειμένου να αποτρέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξάπλωση του ιού», τόνισε η Pirnat κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά στην ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Η Pirnat δήλωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρονται στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

Την Πέμπτη το βράδυ, η Σλοβενία ​​κήρυξε ως επιδημία την έξαρση του κορωναϊού στη χώρα, μετά από σύσταση του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, τοποθετώντας την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας, υπεύθυνη για το συντονισμό των μέτρων καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να δέχονται μόνο ασθενείς με κλινικά συμπτώματα που απαιτούν νοσοκομειακή θεραπεία, ενώ οι ασθενείς με ήπια κλινικά συμπτώματα θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.

Η Σλοβενία ​​έχει ήδη εφαρμόσει ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης, όπως η εργασία από το σπίτι, το κλείσιμο των σχολείων, οι περιορισμοί στα σύνορα με την Ιταλία, καθώς και περιορισμοί στις δημόσιες συγκεντρώσεις./ibna