Ελλάδα: 73 νέα κρούσματα- Κλείνουν μεταξύ άλλων εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και μπαρ

Ελλάδα: 73 νέα κρούσματα- Κλείνουν μεταξύ άλλων εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και μπαρ

Στους 190 έφτασε ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση των κρουσμάτων κατά 73 σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις. Πέντε από τους ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας ο Σωτήρη Τσιόδρα.

Λόγω της διασποράς των κρουσμάτων η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε περαιτέρω μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Έτσι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι, βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αισθητικής. Παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φούρνοι και ό,τι έχει να κάνει με την διατροφική αλυσίδα, αλλά και το λιανεμπόριο.

Επιπροσθέτως λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η επέκταση των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς γίνεται για δυο λόγους, πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας και δεύτερον γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

«Δίνουμε μία μάχη, που θα κριθεί από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας./ibna