Τουρκία: Πέντε τα κρούσματα- Αναστολή πτήσεων από 14 χώρες

Τουρκία: Πέντε τα κρούσματα- Αναστολή πτήσεων από 14 χώρες

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε η Τουρκία την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πέντε.

«Μετά τις δύο πρώτες περιπτώσεις, επιβεβαιώσαμε τρεις νέες περιπτώσεις που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και ήταν από την ίδια οικογένεια. Και οι πέντε περιπτώσεις σχετίζονται άμεσα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Άγκυρας. Προσθέτοντας ότι 2 από τους ασθενείς παρουσιάζουν αναπνευστική δυσκολία.

Η Τουρκική Κυβέρνηση απαγόρευσε τις πτήσεις προς 14 χώρες στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάλειψη της επιδημίας του κορωνοϊού. Όσοι Τούρκοι πολίτες επιστρέφουν από ταξίδια στο εξωτερικό, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 14ημερη αυτοαπομόνωση από τη Δευτέρα.

Επιπλέον οι γυναίκες που είναι σε κύηση και σε λοχεία, τα άτομα με αναπηρία και άνω των 60 ετών, εκτός των διευθυντικών στελεχών, από τη Δευτέρα θα δικαιούνται 12ημερης άδειας για αυτοαπομόνωση, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Οι επισκέπτες στα νοσοκομεία θα μπορούν να προσέρχονται μόνο μετά το ωράριο εργασίας και οι επισκέψεις αυτές θα είναι επίσης περιορισμένες, δήλωσε ο Koca.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Cahit Turhan, σε συνέντευξη τύπου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει προσθέσει εννέα επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες θα ανασταλούν οι πτήσεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 08:00 (τοπική ώρα) μέχρι τις 17 Απριλίου 2020.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Δανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες, προστίθενται στην Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία και τη Νότιο Κορέα, για τις οποίες είχαν ανασταλεί οι πτήσεις νωρίτερα.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, σημείωσε ότι το υπουργείο εργάζεται για την απολύμανση των οχημάτων μαζικής μεταφοράς για να αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19./ibna