Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Thaci-Kurti για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος

Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Thaci-Kurti για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci και ο Πρωθυπουργός Albin Kurti. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου υποδέχτηκε τον Kurti, για πρώτη φορά επίσημα μετά την 3η Φεβρουαρίου 2020 όταν και επίσημα ανέλαβε την ηγεσία της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ο Thaci σε ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε ότι είχε μια χρήσιμη συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Kurti. «Αγγίξαμε ζητήματα κρατικού και εθνικού ενδιαφέροντος και συμφωνήσαμε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των θεσμικών και κομματικών ηγετών του Κοσσυφοπεδίου είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία, ιδίως όσον αφορά το του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία» έγραψε ο Thaci.

Ο Πρωθυπουργός Albin Kurti σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Thaci ήταν σημαντική και χρήσιμη προς όφελος της χώρας.

Ο Kurti είπε ότι συζήτησε με τον Thaci για όλα τα θέματα που αφορούν το Κοσσυφοπέδιο. «Η συνάντηση ήταν ανοιχτή και συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων τη Βαλκανική Μίνι Schengen, τα κυβερνώντα κόμματα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το διάλογο, τους δασμούς τιμολόγια και την Ουάσιγκτον”, δήλωσε ο Kurti.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί θετική την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο Thaci και κατέστησε σαφές ότι έχει σημασία o συντονισμός με το Γραφείο του Προέδρου./ibna