Ρουμανία: Αύξηση των κρουσμάτων- Κλείνουν προσωρινά σημεία εισόδου στη χώρα

Ρουμανία: Αύξηση των κρουσμάτων- Κλείνουν προσωρινά σημεία εισόδου στη χώρα

Στη Ρουμανία μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διαγνωστεί με τη νόσο 73 άτομα, εκ των οποίων έξι έχουν ιαθεί. Τελευταία κρούσματα είναι ένας γερουσιαστής και ένας βουλευτής από τον νομό Κωνστάντσα, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Βουκουρεστίου Nicusor Dan, οι οποίοι ωστόσο έχουν έρθει σε επαφή τις τελευταίες μέρες με πολλά άτομα. Επί παραδείγματι, ο εν λόγω βουλευτής παρευρέθη σε συνάντηση με τη συμμετοχή 400 γυναικών, την 8η Μαρτίου. Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης στο Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Ρουμανία κλείνει προσωρινά διάφορα σημεία εισόδου στη χώρα, για να συγκεντρώσει τους συνοριοφύλακες στα σημεία όπου επικρατεί συνωστισμός, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, Macel Vela.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Europalibera, στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας έκλεισαν οι μεθοριακοί σταθμοί Rădăuţi Prut και Oancea.

Στα σύνορα με την Ουγγαρία, τα σημεία, Turnu, Săcuieni, Salonta και Valea lui Mihai.

Με την Ουκρανία η διάβαση στο Sighet.

Με τη Βουλγαρία τα σημεία διέλευσης, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele και Bechet.

Με τη Σερβία, οι συνοριακές διελεύσεις Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin και Naideș, που έκλεισαν μονομερώς οι σερβικές Αρχές χθες, 12.03.2020 στις 08.00.

Επίσης έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των συνόρων της Τσεχίας με όλες τις χώρες από την ερχόμενη Δευτέρα ενώ η Αυστρία επιτρέπει μόνο τη διέλευση τράνζιτ χωρίς στάση. Στη Ρουμανία, η Συνήγορος του Πολίτη, Renate Weber, έχει ζητήσει από χθες την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, νεότερες πληροφορίες της κινεζικής κυβέρνησης που δημοσιεύονται στην South China Morning Post και αναδημοσίευσε το Mediafax, αναφέρουν ότι  το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα εμφανίστηκε στην επαρχία Hubei ήδη από τις 17 Νοεμβρίου./ibna