Ρουμανία: Με τηλεδιάσκεψη οι διερευνητικές- Σύσσωμη η ηγεσία του PNL σε καραντίνα

Ρουμανία: Με τηλεδιάσκεψη οι διερευνητικές- Σύσσωμη η ηγεσία του PNL σε καραντίνα

Λιγότερο από δύο ώρες πριν την έναρξη των διαβουλεύσεων του Προέδρου Klaus Iohannis με τις αντιπροσωπείες των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έγινε γνωστό ότι σύσσωμη η ηγεσία του PNL εισέρχεται σε κατ’ οίκον απομόνωση μετά τη διάγνωση της μόλυνσης του γερουσιαστή Vergil Chițac (PNL), με τον κορωνοϊό COVID-19.

Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Ludovic Orban ανακοίνωσε ότι θα απομονωθεί στη Vila Lac και ότι ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της χώρας. Επίσης ανακοίνωσε ότι ότι οι υπουργοί θα κάνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, θα απομονωθούν σε γραφεία και θα αποφύγουν την άμεση επαφή με άλλα πρόσωπα.

Ο γερουσιαστής που διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του PNL, συνεπώς όλα τα μέλη του ΠΓ θα απομονωθούν κατ’ οίκον. Επίσης, όλοι οι γερουσιαστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του PNL θα απομονωθούν και οι υπουργοί θα υποβληθούν σε τεστ για τον COVID-19. Ο Orban ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνει πλήρης επιδημιολογική έρευνα σε επίπεδο Κοινοβουλίου και συνέστησε και στους δημοσιογράφους να απομονωθούν στις οικίες τους και να κάνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Ερωτηθείς αν ήρθε σε επαφή αυτές τις μέρες με τον Klaus Iohannis, ο Ludovic Orban απάντησε ότι συνάντησε τον Πρόεδρο στο πλαίσιο της ομάδας επαφών για την επιχειρηματικότητα όμως δεν έκαναν χειραψία (…)

Στο μεταξύ, από την Προεδρία της Ρουμανίας έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Klaus Iohannis αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα μέσω τηλεδιάσκεψης μετά την είσοδο των ηγετικών στελεχών του PNL σε καραντίνα./ibna