Ελλάδα: Ορκίστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελλάδα: Ορκίστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ορκίστηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου, η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και το όγδοο πρόσωπο που εκλέγεται στο ύπατο αξίωμα από τη μεταπολίτευση.

Σε μια λιτή τελετή λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, αλλά σε πανηγυρικό κλίμα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η τέως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορκίστηκε να «φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Στη συνέχεια ο νέα Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και ακολούθως κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου την υποδέχτηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος./ibna