Κοσσυφοπέδιο: Φαινόμενα κερδοσκοπίας ερευνά η Αρχή Ανταγωνισμού

Κοσσυφοπέδιο: Φαινόμενα κερδοσκοπίας ερευνά η Αρχή Ανταγωνισμού

Ο φόβος για την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες έχουν αδειάσει στην κυριολεξία τα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρατηρηθούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων,

Η Αρχή Ανταγωνισμού του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησε ήδη έρευνα για όλες τις επιχειρήσεις και τις φαρμακευτικές εταιρείες για την αύξηση των τιμών που παρατηρείται μετά πανδημία του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος, Valon Prestreshi, δήλωσε ότι η Αρχή ως ανεξάρτητο όργανο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του δεσμεύεται να αποτρέψει τυχόν παραβίαση του ανταγωνισμού σε ολόκληρο το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.

«Ως Αρχή Ανταγωνισμού του Κοσσυφοπεδίου, έχουμε ξεκινήσει την έρευνα των καταγγελιών», δήλωσε το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Prestreshi.

«Θα δούμε γιατί η εταιρεία που πωλά ένα προϊόν στη χονδρική ή την λιανική έχει αυξήσει την τιμή. Υπάρχει συμφωνία με τον προμηθευτή ή έχει ζητήσει από τον προμηθευτή να προβεί σε αύξηση της τιμής για να το χρησιμοποιήσει αυτό. Αν από τις έρευνες αποδειχθεί, αυτό απαγορεύεται », είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η αρχή θα συγκεντρώσει λεπτομερή στοιχεία από τους φορείς της αγοράς και τα αρμόδια όργανα, προτού ληφθεί απόφαση για την εκκίνηση της διαδικασίας έρευνας./ibna