Τουρκία: Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα-Λήψη μέτρων για αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαίδευση

Τουρκία: Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα-Λήψη μέτρων για αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαίδευση

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβεβαίωση και δεύτερου κρούσματος του κορωνοϊού (COVID-19).

«Είναι από τον άμεσο κύκλο του πρώτου ασθενούς, ο οποίος παρακολουθείτε από τη στιγμή που έγινε η διάγνωση», δήλωσε ο Fahrettin Koca στο Twitter.

«Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την πιθανή εξάπλωση του ιού εντός αυτών των ορίων. Θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί», πρόσθεσε.

Τη Πέμπτη ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Ibrahim Kalin, ανακοίνωσε σειρά μέτρων που ελήφθησαν μετά από πεντάωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό συγκρότημα για τον κορωνοϊό.

Ο Ibrahim Kalin ανακοίνωσε την αναβολή των επισκέψεων του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan στο εξωτερικό για μικρό διάστημα χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο χρονικό διάστημα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές μέχρι τέλος Απριλίου, ενώ και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Παιδείας Ziya Selcuk, αποφασίστηκε τα σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν για δυο βδομάδες, στο πλαίσιο των προφυλάξεων για τον κορωνοϊό. Από τη δεύτερη βδομάδα θα ξεκινήσει η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Με το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχεται δωρεάν από το Εθνικό Υπουργείο Παιδείας καθώς και με τα προστατευτικά και προληπτικά μέτρα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημικής νόσου, η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μια μοντέρνα χώρα με το πρόγραμμα σπουδών να βασίζεται στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο,  κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο σε εθνική κλίμακα», ανέφερε ο Selcuk στους δημοσιογράφους./ibna