Αλβανία: Συνάντηση Meta με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας

Αλβανία: Συνάντηση Meta με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας

Κατόπιν αιτήματός του, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta δέχθηκε την Πέμπτη τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, Gent Sejko, για να συζητήσουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε από την πανδημία του COVID 19, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και στον τραπεζικό τομέα.

Ο Διοικητής της Τράπεζας Sejko ενημέρωσε τον Πρόεδρο Meta ότι η κατάσταση του τραπεζικού τομέα εξακολουθεί να παρέχει ρευστότητα και να είναι καλά κεφαλαιοποιημένη και ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τους πελάτες.

«Η Τράπεζα της Αλβανίας δεσμεύεται να διευκολύνει τις αποφάσεις προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας και των ιδιωτών. Επίσης, η Τράπεζα της Αλβανίας ανέλυσε την κατάσταση που δημιουργήθηκε, τις πιθανές επιπτώσεις της στην οικονομία της χώρας και διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για τη διατήρηση των μακροοικονομικών παραμέτρων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη χώρα», εξήγησε ο Gent Sejko.

Ο Πρόεδρος Ilir Meta επαίνεσε τις εργασίες της Τράπεζας της Αλβανίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ληφθούν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στη μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας./ibna