ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών για τον κορωνοϊό

ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών για τον κορωνοϊό

Κάλεσμα στους πολίτες να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας χωρίς καμία εξαίρεση απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα.  Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο προσφυγικό.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κρίση αυτή αποδεικνύει πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση και ιδεοληψία τη σημασία της ύπαρξης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. “Το Δημόσιο Σύστημα σχεδιάζει, κατευθύνει και υλοποιεί το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και για αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό”, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποφάσισε την αναβολή όλων των προσυνεδριακών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχει σημειωθεί σημαντική επιβράδυνση. Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το Eurogroup της 16 Μαρτίου, να ασκήσει πίεση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς “ώστε να πάψει η Ευρώπη να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων”.  Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “η διεκδίκηση για άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση”.

Παράλληλα επαναφέρει το αίτημα για αναστολή των κυβερνητικών σχεδιασμών για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1η Μαΐου, καθώς και να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων και να στηρίξει άμεσα και έμπρακτα όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Η Τουρκική προκλητικότητα βρίσκει ενωμένο τον ελληνικό λαό

Όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι αδιανόητο να απουσιάζει η Ελλάδα από οποιαδήποτε Σύνοδο συζητείται αυτό το φλέγον ζήτημα, όπως αυτή που προγραμματίζεται για τις 17 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά με δεδομένη την εργαλειοποίηση της κρίσης από την Τουρκία για γεωπολιτικούς σχεδιασμούς. “Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει τη συμμετοχή της χώρας μας”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, υπογραμμίζεται η έντονη ανησυχία για την διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. “Καμία πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο”, καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου./ibna