Κοσσυφοπέδιο: Κλείνουν τα σχολεία για τον κορωνοϊό

Κοσσυφοπέδιο: Κλείνουν τα σχολεία για τον κορωνοϊό

Η Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων σε εθνικό επίπεδο μέχρι τις 27 Μαρτίου. Επιπλέον αποφασίσθηκε η απαγόρευση των δημοσίων συγκεντρώσεων σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και στις γειτονικές χώρες όπως τη Σερβία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Αργά την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου αποφασίσθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων, ενώ αναστέλλονται προσωρινά οι μεταφορές με τις χώρες που επλήγησαν από την επιδημία κορωνοϊού και θα ενισχυθούν οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική αυτό-απομόνωση για όλους τους πολίτες που εισέρχονται στο Κοσσυφοπέδιο από περιοχές με επιδημία υψηλού ή μεσαίου κινδύνου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τις οργανωμένες διεθνείς μεταφορές σε χώρες υψηλού κινδύνου και αντίστροφα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti δήλωσε μετά τo Υπουργικό Συμβούλιο ότι θα σταματήσει τις χειραψίες ενώ επίσης ανέφερε την ακύρωση αρκετών διεθνών διασκέψεων κρατικών αξιωματούχων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού./ibna