Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ, αύξηση σε κρούσματα και θανάτους στα Βαλκάνια

Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ, αύξηση σε κρούσματα και θανάτους στα Βαλκάνια

Την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σε πανδημία τον πλανήτη για τον κορωνοϊό COVID-19 ο οποίος έχει πλήξει 127 χώρες και περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί θετικοί στον κορωνοϊό 126.410, ενώ έχουν καταγραφεί 4.635 θάνατοι. Από τους νοσούντες του κορωνοϊού 68.313 έχουν πλήρως αποθεραπευτεί.

Στην περιοχή που εστιάζει το Independent Balkan News Agency και παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την κρίση του κορωνοϊού, επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα ενώ οι νεκροί από τον ιό ανήλθαν σε 3, καθώς μετά την Βουλγαρία και την Αλβανία που κατέγραψαν απώλειες από τον ιό, στην Ελλάδα κατέληξε ασθενής που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, η Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει 99 κρούσματα και κατέγραψε έναν θάνατο. Στη Σλοβενία έχουν επιβεβαιωθεί 57 κρούσματα, στη Ρουμανία 49 με 6 ασθενείς να έχουν αποθεραπευτεί, στην Κροατία 19, στη Σερβία 19, στην Αλβανία 15 με καταγραφή ενός θανάτου. 11 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ 7 στη Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, η οποία κατέγραψε ένα θάνατο την Τετάρτη. Τέλος η Κύπρος έχει επιβεβαιώσει 6 κρούσματα ενώ η Τουρκία παραμένει στο 1 κρούσμα.

Μαυροβούνιο και Κοσσυφοπέδιο δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα./ibna