Βουλγαρία: Έντονη κυκλοφορία στα σύνορα με Τουρκία και Ρουμανία, περιορισμό στην είσοδο από επικίνδυνες χώρες

Βουλγαρία: Έντονη κυκλοφορία στα σύνορα με Τουρκία και Ρουμανία, περιορισμό στην είσοδο από επικίνδυνες χώρες

Η κυκλοφορία στις συνοριακές διελεύσεις της Βουλγαρίας προς την Τουρκία και τη Ρουμανία είναι έντονη στην έξοδο των φορτηγών. Επιπλέον έχουν τεθεί περιορισμοί στις αφίξεις από προορισμούς που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνοι για τον κορωνοϊό.

Στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, οι ταξιδιώτες που φθάνουν από επικίνδυνους προορισμούς θα εισέρχονται στη Βόρεια Μακεδονία μόνο μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Gyueshevo – Deve Bair.

Στη συνοριακή διέλευση της γέφυρας του Δούναβη από το Vidin στη Ρουμανία και στο σημείο διέλευσης του Kardam, η κυκλοφορία είναι επιβαρυμένη στην έξοδο των φορτηγών.

Οι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων των Βουλγάρων, που ταξιδεύουν στη Ρουμανία από την Ιταλία, την Κίνα, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, ανεξάρτητα από τον τύπο μεταφοράς με το οποίο ταξιδεύουν, θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών κατά την είσοδο. Τα φορτία άνω των 3,5 τόνων απαλλάσσονται από τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Τα προαναφερθέντα μέτρα και περιορισμοί θα ισχύουν και για τις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές, έχει ανακοινωθεί από τις αρχές.

Στα σύνορα με τη Σερβία αποφασίστηκε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στο έδαφος Σερβίας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από την Ιταλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία. Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών που διέρχονται από τη Σερβία. Από τις 08:00 στις 12 Μαρτίου 2020 μέχρι την επανεξέταση, αναστέλλεται η διέλευση ατόμων και οχημάτων μέσω του συνοριακών σημείων ελέγχου Oltomantsi, Strazimirovci και Bregovo και για τη μεταφορά προς και από τη Σερβία γίνεται εκτροπή προς το συνοριακό σταθμό Kalotina.

Φυσιολογική είναι η κίνηση σε όλα σημεία διέλευσης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στα Kulata.

Στα σύνορα με την Τουρκία στα σημεία διέλευσης Kapitan Andreevo και Lesovo, η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά έντονη στην έξοδο των φορτηγών./ibna