Αλβανία: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό, 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Αλβανία: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό, 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Υπουργός Υγείας της Αλβανίας, Ogerta Manastiriliu, δήλωσε σήμερα ότι το προσωπικό του νοσοκομείου Durres βρέθηκε αρνητικό στον έλεγχο για κορωναϊό στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

«Όλες οι δοκιμές ήταν αρνητικές. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές εργάστηκαν σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα προσωπικής προστασίας. Ενώ ακολουθεί το δεύτερο δείγμα για έλεγχο, συνεχίζουν την εργασία τους. Γίνεται πάρα πολλή δουλειά στα νοσοκομεία μας για την αξιολόγηση των περιπτώσεων» δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «υπάρχουν 238 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν από τις οποίες 15 βρέθηκαν θετικές. Σήμερα εξετάσαμε 84 περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων 50 από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου προέκυψαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ από τις άλλες 34 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν, 31 ήταν αρνητικές και μόνο 3 βρέθηκαν θετικές, οι οποίες σχετίζονται με τον μηδενικό ασθενή» δήλωσε η Manastiriliu.

Νωρίτερα η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Mira Rakacolli, σε συνέντευξη τύπου εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του 73χρονου ο οποίος ήταν μολυσμένος από τον κορωναϊό και ήταν ο πρώτος θάνατος που καταγράφηκε στη χώρα.

Η Rakacolli τόνισε ότι ο ασθενής που παρέμεινε απομονωμένος στο νοσοκομείο του Durres δεν κατάφερε να επιβιώσει λόγω της επιβαρυμένης υγείας από σειρά ασθενειών που προκάλεσαν επιπλοκές. Συγκεκριμένα ο ασθενής έπασχε από σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων ενώ είχε υποβληθεί σε by-pass. Όπως σημείωσε ήταν από εκείνες τις ομάδες ασθενών οι οποίοι όταν πλήττονται από τον κορωνοϊό, θεραπεύονται δύσκολα./ibna