Βουλγαρία: Κατέληξε ασθενής από τον κορωνοϊό

Βουλγαρία: Κατέληξε ασθενής από τον κορωνοϊό

Η 66χρονη γυναίκα που εισήχθη για νοσηλεία χθες στο νοσοκομείο Pirogov σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με θετικό δείγμα στον COVID-19, πέθανε σήμερα στις 15.42.

Η ασθενής είχε χρόνια καρδιακά προβλήματα και είχε χειρουργηθεί παλαιότερα. Η γυναίκα έγινε δεκτή στο Pirogov με σοβαρή αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Παρά τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή της. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζουν τις προσπάθειες του για να κρατήσουν στη ζωή τον 74χρονο άνδρα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από κορωνοϊό.

Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών με κορωναϊό στη Βουλγαρία ήταν έξι, πριν το θάνατο της 66χρονης γυναίκας. Δύο από αυτούς βρίσκονται στο Gabrovo και οι άλλοι δύο βρίσκονται στο Pleven.

Στο Pirogov είχε μεταφερθεί το ζευγάρι του 74χρονου και της 66χρονης που κατέληξε. Ο 74χρονος σύζυγος εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, ενώ η σύζυγος του την επόμενη μέρα. Το ζευγάρι δεν ανήκε στην ομάδα κινδύνου επειδή δεν έχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους είναι 98 και  όλοι ερευνούνται./ibna