Τσίπρας για Τουρκική προκλητικότητα: “Απέναντι στο θράσος η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά”

Τσίπρας για Τουρκική προκλητικότητα: “Απέναντι στο θράσος η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά”

Αυστηρό μήνυμα κατά των επιθετικών ενεργειών της Άγκυρας και των εμπρηστικών δηλώσεων Erdogan έστειλε με δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη συντεταγμένης απάντησης από την Ελλάδα.

“Όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Erdogan περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος. Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν κλιμακωθεί και αναβαθμιστεί επικίνδυνα οι προκλήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας. Μίλησε συγκεκριμένα για τις  απόπειρες διεμβολισμού ελληνικών ακταιωρών του Λιμενικού Σώματος και την σημερινή υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο. “Αποτελούν μια πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση”, σημείωσε.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο κατηγορώντας τον πως “μιλά παντού για τη χώρα μας με λόγια ακραία. Μας συγκρίνει με τους ναζί και προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μίας χώρας εγκληματία, που δε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο”.

“Δεν ξέρω αν το κάνει για να προετοιμάσει τη κοινή γνώμη της χώρας του για επιθετικές πράξεις έναντι της Ελλάδας ή απλά παζαρεύει κάτι παραπάνω από την ευρωπαϊκή ηγεσία”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Αυτό που ξέρω είναι ότι πάει πολύ η Τουρκία που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο και τμήμα της Συρίας, που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, η τουρκική ηγεσία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο”./ibna